Resultat av «Flaggtesten»

Crossmark AS har de siste årene levert flagg til blant annet MAXBO butikkene. Det finnes flere fabrikker og ennå flere typer materialer, trykk og søm varianter. Det som manglet, var en test av de forskjellige variantene. Crossmark AS har derfor foretatt en test av tre forskjellige flagg, for å kunne tilby deg som kunde, det beste alternativet.  Resultatet var mildt sagt interessant.

Flaggene har siden desember 2012 hengt oppe i flaggstenger ved siden av hverandre hos MAXBO Ole Deviksvei. Det er tre forskjellige varianter som ble testet ut. Flagg leveres som kjent i flere kvaliteter og med forskjellig type søm. Vi tester nå hvor mye dette har å si på levetiden på flagg og om dyrere flagg er verdt å investere i.

Flagg er som kjent forbruksvare, med en forventet levetid på ca 3 måneder. Vi bor i et land med mye vær, og vinden er til tider kraftig over lengre perioder. Flaggene har således vært igjennom en tøff periode.

Vi har sjekket flaggene en gang i måneden.

Testen inneholder tre varianter, alle med kjemisk gjennomtrykket farge:

– Strikket polyester, enkel søm

– Strikket polyester, dobbel søm

– Mesh Poly Spun, uten søm

Etter ca 3 måneder begynte de første slitasje tegnene å vise seg, nede i det ytterste hjørnet. Deretter ble slitasjen større for hver måned som gikk.

 

Flaggprøver2

 

Det som overrasket mest var at slitasjen var forholdsvis jevn på alle tre flaggtypene. Dog etter 4 måneder tid var det flagget i Strikket polyester med enkel søm som raknet opp flere steder enn i hjørnene. Det var også dette flagget som etter endt test tid så mest fillete ut, grunnet søm kanten som løsnet, samtidig som det raknet opp i stoffet.

Det samme skjer, men i mindre grad, med flaggene som har dobbel søm. Flagget uten søm får ikke de lange løse sømkantene, men selve stoffet ble mer slitt.

 

Testens vinner er derfor flaggene i strikket polyester med dobbel søm. Dette ligger også godt an prismessig da det kun koster noen få kroner mer enn enkelt søm og ca 20 % mindre enn flagg uten søm. Dette er også det flagget som vi har anbefalt til MAXBO og er det flagget som leveres idag.

Vi kommer heller ikke utenom å anbefale å bytte flagg når de første slitasjeskadene melder seg. Det er helt klart penest med nye fine flagg i stangen til enhver tid.

 

Kommentarene er lukket